A nins în Pasul Tihuța !

A nins în Pasul Tihuța !
A nins în Pasul Tihuța !
A nins în Pasul Tihuța !
A nins în Pasul Tihuța !
A nins în Pasul Tihuța !

Primii fulgi de zăpadă și-au făcut apariția în Pasul Tihuța din județul Bistrița-Năsăud și pe carosabil s-a depus un strat de zăpadă. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informează că s-a intervenit cu material antiderapant.

”În zonele înalte ale țării au apărut primii fulgi de zăpadă. Utilajele de deszapezire ale CNAIR acționează încă de noaptea trecută cu material antiderapant pe toate drumurile naționale, unde se înregistrează precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, pentru asigurarea condițiilor de circulație în siguranță. Echipele SDN Bistrița acționează cu utilaje dotate cu lamă și răspânditor de material antiderapant pe DN 17, în Pasul Tihuța, județul Bistrița-Năsăud”, informează CNAIR.

Autoritățile fac apel la conducătorii auto să circule prudent, să respecte restricțiile instituite pe anumite sectoare de drum, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Zona montană înaltă a județului Bistrița-Năsăud se află, în continuare, sub atenționare Cod galben de intensificări ale vântului și precipitații sub formă de ninsoare.