Autoturism în valoare de 13.000 de euro, furat din Bistrița-Năsăud, implicat într-un accident în județul Suceava. La volan se afla un minor de 15 ani

Autoturism în valoare de 13.000 de euro, furat din Bistrița-Năsăud, implicat într-un accident în județul Suceava. La volan se afla un minor de 15 ani

Un autoturism care a fost furat în noaptea de luni spre marți de pe raza județului Bistrița-Năsăud a fost identificat de polițiștii suceveni, după ce acesta a fost implicat într-un accident rutier produs pe raza orașului Gura Humorului. La volan se afla un minor, care ar fi furat mașina din parcarea unui bloc din Bistrița. Tânărul a fugit dintr-un centru de plasament și era dat în urmărire internațională.

”La data de 18 februarie, Poliţia oraşului Gura Humorului a fost sesizată despre producerea unui eveniment rutier, în care a fost implicat un minor ce nu posedă permis de conducere. Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că, la data de 18 februarie în jurul orei 07.40, în timp ce conducea autoturismul pe Bulevardul Bucovina din oraşul Gura Humorului, un minor de 15 ani din municipiul Fălticeni nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea benzii de circulaţie, ocazie cu care, a acroşat autobuzul condus regulamentar de un bărbat de 30 de ani din comuna Mănăstirea Humorului. După impact, conducătorul auto nu a oprit la faţa locului şi a continuat deplasarea până la un centru de dezmembrări auto, cu scopul de a preda autoturismul, acesta fiind locul unde a fost identificat de poliţişti”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție al județului Suceava.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii suceveni au constatat că minorul nu deținea permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar autoturismul figura ca fiind furat din judeţul Bistriţa-Năsăud în noaptea de 17/18 februarie 2020.

Autoturismul aparține unui bistrițean. Mașina i-a fost furată acestuia din apropierea locuinței.

”La data de 18 februarie, un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Bistrița, a sesizat prin 112 faptul că, în noaptea de 17/18 februarie, i s-a sustras autoturismul pe care l-a lăsat parcat în apropierea locuinței. Valoarea autoturismului este de aproximativ 13.000 euro. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au demarat de îndată verificările, iar ca urmare a investigațiilor efectuate, au identificat un tânăr de 15 ani, din Fălticeni, județul Suceava, bănuit de comiterea faptei. Totodată, au stabilit faptul că tânărul ar fi sustras autoturismul din parcarea unui bloc, unde se afla parcat, neasigurat, cu cheia în contact și a plecat cu acesta înspre Suceava. Pe raza orașului Gura Humorului, a fost implicat într-un eveniment rutier, fiind identificat la volanul autoturismului sustras de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Gura Humorului”, precizează Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Autoturismul a fost recuperat și restituit păgubitului, iar cercetările continuă de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, în cadrul unui dosar penal de furt calificat.