CORONAVIRUS: 0 bistrițeni infectați, 22 încarantinați și 82 în izolare la domiciliu

CORONAVIRUS: 0 bistrițeni infectați, 22 încarantinați și 82 în izolare la domiciliu
CORONAVIRUS: 0 bistrițeni infectați, 22 încarantinați și 82 în izolare la domiciliu

Noi informații vin de la autoritățile județene. Situația cu virusul COVID 19 e în dinamică. În momentul de față avem 0 bistrițeni infectați, 22 încarantinați și 82 în izolare la domiciliu.

Odată cu fluxul celor ce se întorc din străinătate, situația privind coronavirusul e în dinamică.

Din fericire, nu avem NICIUN caz confirmat, iar din cele 6 probe, 4 au ieșit negative, pentru celelealte așteptându-se încă rezultatele.

CORONAVIRUS: 4 din 6 probe trimise spre analiză sunt NEGATIVE! Despre celelalte nu se știe nimic

Numărul celor încarantinați însă, aproape s-a triplat. Iar cei în izolare la domiciliu sunt mai puțini.

„În acest moment, NU sunt cazuri confirmate de Coronavirus (Covid-19) în județul Bistrița-Năsăud! Testele bărbatului aflat în spital, care a venit în România cu escală la Milano au ieșit negative. 22 persoane se află în carantină în momentul de față. Acum, în județul Bistrița-Năsăud, 82 de persoane se află în izolare la domiciliu”, transmit reprezentanții Prefecturii Bistrița.

Unul dintre cei 4 bistrițeni a căror analize au ieșit negative este bărbatul de 33 de ani internat la spital. Acesta va fi externat azi.

„Laboratorul de analize medicale din cadrul Spitalului de Boli infecțioase Cluj-Napoca a infirmat astăzi, 12.03.2020, suspiciunea de infectare cu virusul COVID-19 (Coronavirus) în cazul pacientului de 33 de ani din județul Bistrița-Năsăud, care fusese internat în noaptea de 9/10 la Secția Boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Testul în cazul său este negativ. Reamintim că bărbatul s-a prezentat la spital cu simptomatologie respiratorie și digestivă și le-a declarat medicilor că s-a întors din Spania, cu escală la Milano (zonă roșie a carantinei instituite în urma confirmării Coronavirusului), încadrându-se astfel în definiția de caz pentru suspiciunea de infecție cu Coronavirus. Pacientul va fi externat astăzi din Secția Boli infecțioase”, transmit reprezentanții SJUB.