Doi bărbați, prinși cu un geamantan plin de droguri.

Doi bărbați, prinși cu un geamantan plin de droguri.
Doi bărbați, prinși cu un geamantan plin de droguri.
Doi bărbați, prinși cu un geamantan plin de droguri.

Doi bărbați de 34 și 36 de ani au fost urmăriți de polițiști și prinși cu 3 kilograme de canabis ținute într-un geamantan. Drogurile au ajuns în România cu un autocar din Spania. În autocar se afla unul dintre cei doi suspecți.

Unul dintre cei doi bărbați a venit înapoi în România cu autocarul de care s-au folosit pentru transportul drogurilor. În acțiune, pentru prinderea celor doi bărbați, au fost implicați polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud.

Cei doi bărbați sunt suspectați de trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc.

În urma controlului efectuat de polițiști, în interiorul geamantanului se aflau 3 kilograme de substanță vegetală, de culoare oliv, ambalată în 7 pachete.

În cursul zilei de astăzi, 9 martie, cei doi vor fi prezentați în fața judecătorului din cadrul Tribunalului Bistriţa-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„La data de 8 martie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud au dispus reţinerea celor 2 bănuiți, sub aspectul savârşirii infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc.

În cursul zilei de astăzi, 9 martie, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistriţa – Năsăud, cu propunere de arestare preventivă a bănuiților, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a transmis IPJ BN.