EXCLUSIV Efectul controalelor la proiectele PNDL măsluite: un primar ALDE, prins că a plătit de zece ori prețul unor toalete, a trecut la PNL

EXCLUSIV Efectul controalelor la proiectele PNDL măsluite: un primar ALDE, prins că a plătit de zece ori prețul unor toalete, a trecut la PNL

Dumitru Tomșa, primarul ALDE al localității bistrițene Urmeniș, care a fost prins de Ministerul Dezvoltării că a plătit prețuri supraevaluate de zece ori pentru modernizarea unor toalete din localitate, a trecut la PNL și va candida la alegerile locale din partea liberalilor.

Lucrările supraevaluate au fost descoperite de Inspectorii în construcţii şi corpul de control al Ministerului Dezvoltării, care au declanșat în decembrie anul trecut un control amplu în localitățile care derulează proiecte prin controversatul program național de dezvoltare locală (PNDL).

La modernizarea şcolii din comuna Urmeniș, unde obiecte sanitare din toaleta şcolii costă de zece ori mai mult decât ar fi trebuit. O recunoaşte chiar primarul Dumitru Tomșa, care a declarat pentru Știrile Pro TV că ″la grupul sanitar era pus un lavoar normal, care costă 60 de lei şi era pus la plată 600 de lei. Am omis şi eu şi dirigintele de şantier, nu ne-am uitat ca lumea”.

Primarul a trimis la decontare facturi supraevaluate și pentru dispensarul din localitate, dar și pentru lucrările de canalizare.

Primarul ALDE a fost criticat chiar de ministrul Dezvoltării, Ioan Ștefan (PNL), cel care a demarat controalele la proiectele PNDL. ”În judeţul Bistriţa, lucrări neefectuate… despre ce vorbim? Nu e o greşeală, nu s-a întâmplat să greşească o grindă, vorbim despre neefectuarea unei lucrări cerută a fi decontată. Nu, aici nu mai e doar o simplă greşeală. S-a terminat cu lucrările de mântuială, deci Ministerul Lucrărilor Publice nu va plăti decât lucrările efectuate conform proiectelor”, a spus Ștefan, potrivit Știrile Pro TV.

Doar că, surpriză: primarul ALDE controlat a fost validat duminică drept candidatul PNL pentru primăria Urmeniș.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a organizației județene din Bistrița Năsăud a PNL. Decizia a fost luată duminică, 1 martie, în ședința de Consiliu Județean de Coordonare, principalul scop al întâlnirii fiind cel al validării primelor candidaturi ale PNL la alegerile locale din iunie 2020.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0