Fii erou, donează sânge ! Poți câștiga o pereche de căști dacă ajuți la salvarea vieții cuiva

Fii erou, donează sânge ! Poți câștiga o pereche de căști dacă ajuți la salvarea vieții cuiva

Luni este ziua mondială a donatorului de sânge. Dacă veți dona luni sânge aveți șansa să câștigați o pereche de căști Xiaomi Mi True Wireless. De asemenea, veți primi bonuri de masă de 65 de lei și o reducere de 50% la transportul în comun, timp de o lună.

Ziua mondială a donatorului de sânge se marchează luni și la Bistrița, la Centrul de Transfuzie Bistrița. Puteți dona sânge luni între orele 07:30  și 13:00, fără programare.

Pentru a putea dona sânge trebuie să aveți între 18 și 60 de ani, femeile greutatea între 55 și 100 de kg, iar bărbații între 60 și 110 kg. De asemenea, trebuie să aveți pulsul între 60 și 100 de bătăi pe minut. Printre condiții se mai numără:

  • să nu consumați alimente bogate în grăsimi în ziua donării și cu o zi înainte;
  • să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli infecțioase, etc.);
  • să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere)
  • să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile;
  • să nu fiți sub vreun tratament medicamentos (dar anticoncepționalele și suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate);
  • să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni;
  • să nu fiți în perioada menstruală (sau cu câteva zile înainte sau după);
  • să nu consumați alcool cu 48h înaintea donării.

Fiecare donator va obține bonuri de masă în valoare totală de 65 lei, o adeverință pentru o zi liberă de la locul de muncă sau de la universitate și o reducere de 50% pentru un abonament la mijloacele de transport în comun pe timp de o lună.

De asemenea, BlooDoChallenge, aplicația ghid de buzunar al donatorului de sânge, organizează pe 14 iunie la Centrul de Transfuzie o tombolă la care un donator va câștiga o pereche de căști Xiaomi Mi True Wireless!