IRONIA SORȚII: Guvernul dă liber la pescuit în perioada de prohibiție, prin Ordonanța Militară 8

IRONIA SORȚII: Guvernul dă liber la pescuit în perioada de prohibiție, prin Ordonanța Militară 8

Prin intermediul Ordonanței Militare numărul 8, Guvernul a dat liber la pescuit, dar această prevedere încalcă perioada de prohibiție la pescuit stabilită de către Ministerul Agriculturii în perioada 4 aprilie- 2 iunie.

Citește și: Liderul Cartel Alfa: prin șomajul tehnic, salariile bugetarilor vor fi tăiate cu cel puțin 35%

Iată ce stabilește Ordonanța Militară:

”Art.1 - (1) Este permisă circulaţia în afara locuinţei/gospodăriei a titularilor autorizaţiilor/permiselor de pescuit comercial pe Dunăre/apele interioare/Marea Neagră în vederea desfăşurării activităţilor de pescuit comercial şi acvacultură, precum şi pentru valorificarea/comercializarea produselor rezultate în urma acestor activităţi.”.

Conform ordinului Ministerului Agriculturii este prohibiție la pescuit în până pe data de 2 iunie.

”Este interzis pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în zona economică Meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic, pe o durată de 60 de zile, în perioada 04 aprilie – 02 iunie inclusiv.

De asemenea, se interzice pescuitul în apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina, inclusiv Golful Musura, pe o durată de 45 de zile, în perioada 19 aprilie – 02 iunie inclusiv.

Totodată, este interzis pescuitul în Complexul Razim – Sinoe și lacurile litorale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 04 aprilie – 02 iunie inclusiv.”, arată ordinul Ministerului Agriculturii.