Municipiul Bistrița va intra în scenariul roşu pentru 14 zile

Municipiul Bistrița va intra în scenariul roşu pentru 14 zile

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistrița-Năsăud a adoptat o hotărâre prin care, începând de marți, municipiul Bistrița intră în scenariul roşu, pentru 14 zile, după ce rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 3,63 la mia de locuitori, în ultimele două săptămâni, informează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Incidența alarmantă de 3,63/1000 locuitori reprezintă, inevitabil, intrarea municipiului Bistrița în scenariul roșu! Prin Hotărârea nr.82/22.03.2021, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis luarea unor măsuri care să ducă la combaterea răspândirii infectării cu virusul CoVid -19 în municipiul Bistrița”, precizează Prefectura Bistrița-Năsăud.

În consecinţă, potrivit hotărârii CJSU Bistrița-Năsăud, se interzice activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. De asemenea, este interzisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, rămâne în continuare obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 23 martie 2021 și vor fi ridicate printr-o nouă hotărâre a CJSU, în funcție de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică.

În ceea ce privește funcționarea unităților de învățământ din municipiul Bistrița, acestea au fost trecute încă de vineri, 19 martie, în scenariul roșu.

”Trebuie să tratăm cu maximă seriozitate situația în care ne aflăm, pentru a reveni cât mai curând la normalitate”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

Reamintim că prefectul Stelian Dolha a avertizat, încă de săptămâna trecută, că există posibilitatea ca municipiul Bistrița să fie trecut în scenariul roșu.

La data de 22 martie, în judeţul Bistrița-Năsăud, dintr-un total de 62 de unități administrativ-teritoriale, cinci aveau o rată de infectare mai mare de 3 la mia de locuitori, alte 13 aveau o incidență cuprinsă între 1,5 și 3 la mia de locuitori. În schimb, existau și 14 localităţi cu rata de infectare zero la mia de locuitori. La aceeași dată, rata de infectare la nivelul județului era de 1,89 la mia de locuitori.