Numărul persoanelor izolate la domiciliu în Bistrița-Năsăud a ajuns la 61

Numărul persoanelor izolate la domiciliu în Bistrița-Năsăud a ajuns la 61

ACTUALIZARE Numărul persoanelor aflate în monitorizarea Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud – fiind izolate la domiciliu – a ajuns sâmbătă la 61, anunță Instituția Prefectului. Cifra include și aparținătorii persoanelor care vin din Italia.

PRINTRE CARE SE NUMARA SI 3 LOCALNICI DIN JELNA AJUNSI SAPTAMANA ASTA DIN  ITALIA... SA SPERAM CA NU O SA AVEM IN JELNA CAZURI DE CORONAVIRUS (COVIT 19).

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a precizat că, în acest moment, NU sunt cazuri confirmate de coronavirus în județ și nici persoane suspecte care să necesite carantină.

Autoritățile județene monitorizează fluxul de turiști care vin din zone cu risc de infecție cu coronavirus și se află în continuă legătură cu autoritățile de frontieră, cele care comunică numele persoanelor care necesită monitorizare știut fiind faptul că, la întoarcerea în țară din străinătate, trebuie să completeze declarații la frontieră.

Doar cei care vin din zona de carantină a Italiei intră automat 14 zile în carantină, în spații special pregătite, conform protocolului care se impune. Restul persoanelor care vin din Italia sunt monitorizate la domiciliu timp de 14 zile.

Cetățenii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii să apeleze linia TELVERDE: 0800800358. Programul de funcţionare al liniei verzi este zilnic, între orele 08.00 şi 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

Trei cazuri de coronavirus confirmate în România

Încă două cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate vineri în România. Este vorba despre un bărbat din Maramureş şi despre o femeie din Timiş.

Bărbatul din Maramureş, în vârstă de 45 de ani, s-a întors în ţară pe 25 februarie, fiind bolnav în Italia. Acesta a mers la medic, i s-a prescris un tratament simptomatic şi a plecat acasă, apoi a ajuns în România, a fost internat la Secţia de boli infecţioase din Maramureş şi s-a făcut testarea. El a fost transferat la Boli Infecţioase Cluj. Al doilea caz este al unei femei de 38 de ani din Timişoara care a fost la Bergamo şi care a prezentat primele simptome pe data de 25 februarie.

Ambii pacienţi sunt trataţi în centrele regionale unde se află în prezent. 

Primul caz de coronavirus din România a fost cel al unui tânăr de 25 de ani, din judeţul Gorj.