O zi s-a bucurat comuna Cetate de „LIBERTATE”! Noi măsuri restrictive, în alte trei comune

 O zi s-a bucurat comuna Cetate de „LIBERTATE”! Noi măsuri restrictive, în alte trei comune

Incidența cazurilor de COVID 19 a depășit pragul de 1,5/1.000, în ultimele 14 zile, în patru comune din județ. De azi, se impun noi măsuri restrictive, aparte de cele de la nivel național. Comuna Cetate s-a bucurat de „libertate” doar o zi.

Comuna Cetate intrase de ieri în „scenariul verde”. Se putea bucura de „libertate”, respectând DOAR măsurile impuse de Guvern.

Lucrurile s-au schimbat în urma ședinței de aseară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. DE azi, comuna Cetate, alături de alte patru comune, vor respecta măsurile restrictive aferente zonelor în care incidența cazurilor COVID depășește pragul de 1,5/1.000.

Conform Hotărârii C.J.S.U 93/21.11.2020, se introduc restricţii în Miceștii de Câmpie, Sânmihaiu de Câmpie, Cetate, Parva, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare 1,5/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori.

În aceste comune:

  • activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00.
  • Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
  • Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Conform aceleiași hotărâri, numărul de cazuri a scăzut în Telciu, deci comuna aceasta trece în scenariul verde.

Aceeași Hotărâre C.J.S.U., prevede ca în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile  este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori: Telciu și celelalte unități administrativ-teritoriale din județ, cu excepția celor menționate mai sus și pentru care nu au fost introduse restricții prin Hotărâri ale CJSU adoptate începând cu data de 15.10.2020, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise” transmit reprezentanții CJSU.