Percheziții în Bistrița-Năsăud, patru tineri arestați / Taximetrist reținut

Percheziții în Bistrița-Năsăud, patru tineri arestați / Taximetrist reținut

Șase mandate de percheziție domiciliară au fost puse în aplicare de către polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale, împreună de cei din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Bistriţa-Năsăud. Perchezițiile au fost efectuate în localitatea Viile Tecii şi municipiul Bistriţa, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unor furturi, informează Inspectoratul de Poliție Județean.

Din cercetările efectuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bistrița s-a stabilit că, în perioada 4-22 februarie, în diverse participaţii, patru tineri din Viile Tecii ar fi comis 7 infracţiuni de furt calificat şi o infracţiune de tentativă la furt calificat. Aceștia ar fi pătruns în case nelocuite de pe raza municipiului Bistrița, de unde ar fi sustras diverse bunuri. Prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ 64.000 lei, o parte dintre bunuri fiind recuperate.

Cei patru au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de arestare preventivă. Față de trei dintre aceștia, Judecătoria Bistrița a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar față de cel de-al patrulea a fost dispusă măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor implicați și recuperării în totalitate a prejudiciului.

Reținut pentru 24 de ore, cercetat de polițiștii năsăudeni pentru tâlhărie

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Năsăud au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 24 de ani, din Năsăud, pe care îl bănuiesc de comiterea unei tâlhării, în seara de 27 februarie.

Tânărul, conducătorul auto al unui taximetru, a fost identificat și depistat la scurt timp după comiterea faptei și, conform cercetărilor efectuate până în prezent, l-ar fi împins și i-ar fi sustras unui client un portofel în care se aflu mai multe documente personale, carduri bancare, precum și o sumă de bani. În urma investigațiilor, polițiștii au recuperat o parte din prejudiciu.

Tânărul de 24 de ani a fost prezentat Judecătoriei Năsăud, care a dispus arestarea preventivă. Acesta rămâne în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud pentru următoarele 30 de zile, iar polițiștii din cadrul Poliției Orașului Năsăud continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.