Programări online pentru permis! Fără timp lung de așteptare pentru proba practică, din martie!

Programări online pentru permis! Fără timp lung de așteptare pentru proba practică, din martie!

Timpul îndelungat de așteptare pentru a susține proba practică a examenului pentru permisul de conducere va fi istorie. Din luna martie intră în vigoare noile modificări privind susținerea examenelor. Proba teoretică- într-o SINGURĂ zi pe săptămână. Două sâmbete în plus pentru proba practică.

Serviciul Permise și înmatriculări a fost numit „Cenușăreasa” instituției Prefectului.

În luna ianuarie, șeful serviciului, împreună cu prefectul, anunțau câteva modificări pe care doreau să le implementeze.

  • Examenele teoretice nu se vor mai ține zilnic. Acestea se vor susține ÎNTR- O SINGURĂ zi pe săptămână -Joi – 08:30 – 17:30
  • Examinarea la proba practică și în zilele de sâmbătă- mai exact, în două sâmbete pe lună

Mai multe detalii, de la conferința respectivă, aici:

 

Vineri, în cadrul unei conferințe de presă, prefectul a anunțat că deja lucrurile se mișcă.

„Așa cum am promis, de la finalul lunii februarie se pot face programări online pentru permise. Atât pentru obținerea permisului, schimbarea acestuia, dacă doresc să-l ridice de la instituție sau optează să le fie livrat la domiciliu”, a explicat Stelian Dolha.

La întrebarea „Ce reducere a timpului de așteptare pentru proba practică se face, dacă cineva care și-a făcut programare azi (n.r. vineri- 21.02) a fost programat pentru 7 mai?”, prefectul a spus că doar din martie se vor vedea efectele.

„Abia din luna martie intrăm cu ziua de joi ca zi de susținere a probelor teoretice. Și tot din luna martie intrăm și cu cele două sâmbete în care se va putea susține proba practică. Deci abia din martie se vor vedea efectele, de când îi vom elibera pe cei ce până acum stăteau zilnic pentru examenele teoretice, și îi punem la probele practice. Se va reduce semnificativ timpul de așteptare pentru proba practică. Și cu programarea online, nu va mai fi atâta nebunie la ghișee. Veneau oamenii și întrebau de permise, dacă nu le-au ajuns. Așa, cu programarea online, totul va fi mult mai ușor. Dar efectele se vor vedea doar din martie!”, a explicat Stelian Dolha.