PSD, ALDE și Pro România au format un cartel electoral pentru alegerile locale din iunie

PSD, ALDE și Pro România au format un cartel electoral pentru alegerile locale din iunie

Radu Moldovan, Ioan Monița și Grigore Timoce au confirmat astăzi public faptul că, la alegerile locale din iunie 2020, PSD, ALDE și Pro România vor merge pe liste comune.

Potrivit lui Radu Moldovan, președinte al PSD Bistrița a punctat faptul că Pro România, ALDE şi PSD care va avea candidaţi unici pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi cele 62 de primării din Bistriţa-Năsăud:

„Astăzi s-a materializat o discuţie care are loc de ceva timp, vizavi de construcţia unei alianţe politice pentru alegerile locale. Mă bucur foarte mult că am ajuns la final, am bătut în cuie cam tot ce era de bătut în cuie. În următoarele zile, protocolul pe care l-am negociat astăzi va fi finalizat şi semnat după ce va fi discutat de fiecare partid în cadrul forurilor statutare. Sinteza aceastui protocol este următoarea: se va constitui o alianţă electorală la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, între Pro România, ALDE şi PSD care va avea candidaţi unici pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi cele 62 de primării din Bistriţa-Năsăud”.

Liste comune în baza unor sondaje

În protocolul noii alianțe a cărei siglă și nume vor fi stabilite în zilele următoare, vor exista și prevederi speciale cu privire la candidați:

„În momentul de faţă, peste tot unde unul dintre partidele membre ale alianţei are primar va avea dreptul să propună candidatul de primar. Acolo unde nici unul dintre cele 3 partide nu are primar, vom stabili din partea cărui partid va fi candidatul alianţei”, a spus Radu Moldovan.

Ioan Monița, președinte ALDE Bistrița-Năsăud: „Mă bucur că lucrurile bune vor continua pentru judeţul Bistriţa-Năsăud, pentru că trebuie să recunoaştem că s-au făcut lucruri extraordinare. Mulţumesc conducerii centrale ALDE că a acceptat cineva posibilitatea să facem alianţă la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud şi sperăm ca cetăţenii judeţului să aprecieze munca din ultimii opt ani ai echipei preşedintelui Consiliului Judeţean cu noi. Lucrurile sunt evidente, nu trebuie să spunem foarte multe, faptele vorbesc de la sine, mai mult decât orice”.

Grigore Timoce, președinte ALDE BN: „Am fost de acord să negociem un draft de proiect de protocol pe care să-l discutăm în interiorul fiecărei organizaţii judeţene al partidelor noastre ca pe urmă să-l semnăm. Acest protocol conţine şi o prevedere legată de echipele de negocieri din fiecare organizaţii care se vor întruni şi vor stabili candidaţii în aşa fel încât să avem şanse maxime pentru a câştiga alegerile locale. Ieri la Convenţia Naţională a Pro România am discutat cu colegii din conducerea centrală, care au fost de acord şi chiar recomandă ca în judeţele unde e posibil o alianţă cu PSD”.

În acest context, președintele PSD Radu Moldovan a precizat că el este un susținător al continuării acestei alianțe și la alegerile parlamentare.