Reuniune ilegală organizată la Jelna, oprită de poliţişti; șase persoane – sancționate

Reuniune ilegală organizată la Jelna, oprită de poliţişti; șase persoane – sancționate

Structurile Ministerului Afacerilor Interne continuă acțiunile pentru  limitarea răspândirii virusului COVID-19.

”La data de 28 martie, 146 de polițiști, polițiști locali și reprezentanți ai autorităților cu atribuții în domeniu, cât și 90 de jandarmi, au continuat verificările în context COVID. Au fost organizate 14 acţiuni punctuale de către Inspectoratul de Poliției Județean Bistrița-Năsăud și 30 de misiuni organizate de Inspectoratului de Jandarmi Bistrița-Năsăud în vederea prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2. Astfel, ieri, au fost desfășurate activități de verificare în zone aglomerate, gări, autogări, zonele pietonale, centre comerciale și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Totodată, au fost verificate peste 1.900 de persoane, aflate în izolare, carantină sau depistate în zonele unde au fost desfășurate controale, 182 de operatori economici și 159 de autovehicule”, precizează Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud,

În urma neregulilor constatate, forțele de ordine au aplicat 184 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 36.250 de lei, pentru nerespectarea Legii 55/2020, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, privind deplasarea nejustificată în intervalul orar 22:00 – 05:00.

De asemenea, oamenii legii au întrerupt o reuniune organizată ilegal în localitatea Jelna.

Polițiștii Secției 1 Politie Rurală Bistrița, împreună cu jandarmi din cadrul IJJ Bistrița Năsăud, au întrerupt o reuniune privată pe raza localității Jelna. Forțele de ordine au constatat faptul că șase persoane participă la un eveniment privat, care nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii virusului Sars-CoV 2. Astfel, au fost legitimate persoanele implicate și au fost aplicate un număr de 6 sancțiuni contravenționale cu avertisment, evenimentul fiind întrerupt”, mai arată IPJ Bistrița-Năsăud.

Polițiștii recomandă tuturor cetăţenilor să respecte toate măsurile de prevenire și limitarea a infectării cu Sars-Cov-2, să evite aglomerațiile, să păstreze distanțarea fizică, să poarte corect masca de protecție sanitară în toate spațiile unde este obligatoriu și să nu se expună la riscuri.