ULTIMA ORĂ: Școlile din Bistrița-Năsăud, ca toate celelalte din România, se închid de miercuri, 11 martie!

 ULTIMA ORĂ: Școlile din Bistrița-Năsăud, ca toate celelalte din România, se închid de miercuri, 11 martie!

Școlile din Bistrița-Năsăud vor fi închise începând de miercuri, 11 martie. Până în 22 martie, cursurile se suspendă, au declarat cei din Comitetul Național pentru Situații de Urgență, după o ședință de aproape patru ore. Măsura ar putea fi prelungită, dacă situația o impune.

Școlile din România vor închise începând de miercuri, 11 martie, până în 22 martie, a anunțat în urmă cu puțin timp premierul Ludovic Orban.

Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență s-a întrunit într-o ședință astăzi, la ora 16.00,  pentru a decide măsuri suplimentare de prevenție în contextul epidemiei de coronavirus. 

Măsura a fost propusă de secretarul de stat Raed Arafat și vizează unitățile școlare publice din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, post liceal și profesional.

Cursurile vor fi recuperate, a precizat ministrul Educației, însă când anume – se va stabili în funcție de evoluția epidemiei cu coronavirus. 

Inițial, Ludovic Orban, premierul interimar, declara că măsura închiderii școlilor perturbă și privează elevii în ceea ce privește derularea serviciului educațional. Este o măsură care trebuie pregătită. Puneți-vă întrebarea ce fac copiii care rămân acasă. Există în fiecare familie un membru care să îi supravegheze, dacă nu îi mai ducem la școală? Astfel de măsuri trebuie luate după o analiză serioasă. Avem ca punct de analiză din nou acest punct la discuția de astăzi. Dar nu se pot lua măsuri fără analize serioase”, declara Ludovic Orban înaintea ședinței de la ora 16.00.

Între timp, numărul cazurilor de persoane care au fost confirmate cu coronavirus în România a ajuns la 17. Ultimele două au fost anunțate astă-seară.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0