Vești bune! Nu vom petrece Crăciunul în carantină națională, asigură președintele Klaus Iohannis

Vești bune! Nu vom petrece Crăciunul în carantină națională, asigură președintele Klaus Iohannis

Într-o conferință de presă, președintele Klaus Iohannis a asigurat că nu va institui carantină la nivel național după alegerile parlamentare din 6 decembrie, așa cum se vehicula. Acesta a mai spus că se observă o tendință de scădere a numărului de infectări cu Covid-19.

Președintele Klaus Iohannis a asigurat că nu vom fi închiși în casă și de Crăciun și respectiv Revelion, neavând în plan să instituie o carantină națională după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Acesta a mai spus că datele furnizate arată că, începând cu 20 noiembrie se poate observa o tendință de scădere a evoluției infectării cu Covid-19. Șeful statului a mai precizat că a cerut Institutului Național de Sănătate Publică și o analiză a evoluției epidemiei în orașele carantinate, printre care și Bistrița.

„Sunt date concrete, care dovedesc că măsurile luate de autorități au fost corecte și că populația a respectat măsurile. Nu am învins virusul: măsurile rămân în vigoare. Orice relaxare prematură periclitează rezultatele obținute”, a mai spus Klaus Iohannis.

Deși nu se poate vorbi despre un „lockdown”, se va continua cu măsurile zonale sau regionale de carantină, dacă situația o impune.