Coronavirus: Probe recoltate de la trei bistriţeni ce au venit din Italia cu suceveanul infectat cu virusul CoVid-19

Coronavirus: Probe recoltate de la trei bistriţeni ce au venit din Italia cu suceveanul infectat cu virusul CoVid-19

Au fost recoltate probe de la trei persoane din județul nostru care s-au aflat in același mijloc de transport cu persoana din Suceava căreia i s-a confirmat prezența virusului CoVid-19.

Rezultatele probelor au ieșit negative. Cele trei persoane se află în izolare la domiciliu și mai rămân în izolare până se încheie perioada de 14 zile de la intrarea acestora în țară.
Sunt 99 de cazuri de izolare la domiciliu (numărul include și aparținătorii persoanelor care vin din Italia).
La nivel național, există șase cazuri confirmate de infecție cu Coronavirus (trei din cazuri vindecate).
Este de reținut că DOAR cei care vin din zona de carantină a Italiei intră automat 14 zile în carantină, în spații special pregătite, conform protocolului care se impune. Restul persoanelor care vin din Italia sunt monitorizate la domiciliu timp de 14 zile.
Autoritățile județene monitorizează fluxul de turiști care vin din zone cu risc de infecție cu Coronavirus și se află în continuă legătură cu autoritățile de frontieră, aceștia comunicând situațiile care necesită monitorizare.
0800800358 - linia verde, unde cetăţenii pot primi informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19.
Românii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii să apeleze linia TELVERDE. Programul de funcţionare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 şi 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.