La un pas de tragedie: Pe Dealul Jelnei!

La un pas de tragedie: Pe Dealul Jelnei!
La un pas de tragedie: Pe Dealul Jelnei!
La un pas de tragedie: Pe Dealul Jelnei!
La un pas de tragedie: Pe Dealul Jelnei!

Un accident rutier grav a avut loc pe Dealul Jelnei. Un tânăr șofer, cunoscut ca fiind vitezoman de felul lui, a fost la un pas de tragedie. Asta după ce, acum un an, se dădea cu mașina peste cap, tot pe Dealul Jelnei.

Eram în spatele lui și dintr-o dată a intrat pe contrasens, lovind o mașină care circula regulamentar din sens opus! Praf s-au făcut amândouă mașinile! Am oprit, ne-am dat jos și am alergat spre ei să-i ajutăm”, povestește încă tremurând Petrișor D, care, împreună cu Marius P.M., se întorceau de la împărțit ajutoare unor familii mai sărace.

În mașina tânărului au fost 5 persoane în total. Ușile blocate, șoferul grav rănit.

Apoi am văzut că de sub capotă iese fum și foc. Focul a ajuns inclusiv pe hainele șoferului. Nu puteam deschide ușile. Nimic. Rapid, toți participanții la trafic s-au oprit și au venit cu stingătoarele să oprim focul. Am reușit într-un final, iar apoi, am tras cu toții de uși ca să îl scoatem afară pe șofer… A fost o luptă contra cronometru”, a mai spus bistrițeanul.

Între timp, au ajuns pompierii și echipajele SAJ BN care au preluat misiunea.

Din fericire, femeia care se afla la volanul mașinii care circula regulamentar nu a fost grav rănită. Conform celor de la SAJ BN, din cele 6 persoane implicate în accident, 5 au fost transportate la UPU Bistrița, cea de-a șasea refuzând transportul.

Conform primelor verificări, efectuate la fața locului, a reieșit faptul că, pe drumul județean 173, în localitatea Jelna, un tânăr de 21 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Bistrița-Jelna, a pierdut controlul direcției într-o curbă, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula din sens opus. Cel de-al doilea autoturism era condus de o femeie în vârstă de 28 de ani, din Jelna. Accidentul s-a soldat cu rănirea celor doi conducători auto și a trei pasageri. Rezultatele testării cu aparatul etilotest au fost negative în ambele cazuri. Continuă cercetările în acest caz polițiștii Serviciului Rutier. Pentru aproximativ 30 de minute, traficul rutier în zonă a fost blocat, fiind recomandate rute alternative”, transmit reprezentanții IPJ BN.

„Când eram acolo, au sosit niște tineri care au început să îl certe pe șofer: «Ți-am zis să nu mai conduci așa. Te-ai dat peste cap cu mașina și nu te-ai liniștit. Uite și acuma ce ai făcut», deci se pare că tinerelul ăsta ar fi cunoscut ca fiind vitezoman”. a mai spus Petrișor D.