Pe mopede neînregistrate sau fără permise, trei bărbați au ieșit la plimbare! În final s-a ales cu dosare penale

Pe mopede neînregistrate sau fără permise, trei bărbați au ieșit la plimbare! În final s-a ales cu dosare penale

Trei bistrițeni s-au ales cu dosare penale, în ultimele două zile, după ce au fost prinși de polițiști conducând mopede pe drumurile publice fără a avea permise de conducere și fără ca autovehiculele să fie înregistrate. Unul dintre cei trei era băut bine. 

Astfel, la data de 4 aprilie a.c., pe DN 17, în localitatea Prundu Bârgăului, polițiștii l-au depistat pe un bărbat în vârstă de 43 de ani din Susenii Bârgăului, în timp conducea un moped neînmatriculat și fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

La aceeași dată, pe DJ 172G, în localitatea Satu Nou, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița l-au depistat și oprit în trafic, pe un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Satu Nou, care conducea un moped fără a deține permis de conducere.

În urma celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de  5 aprilie 2020, pe DJ 172G, în Budacu de Jos,  polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița l-au depistat pe un tânăr în vârstă de 23 de ani, în timp ce conducea un moped.

Întrucât a încălcat restricțiile privind circulația persoanelor în afara locuinței, acesta a fost sancționat de polițiști cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

Totodată, în urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că mopedul nu era înregistrat, motiv pentru care au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunea de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînregistrat.