Minor la volan, depistat pe raza localității Budacu de Jos. Acesta nu a oprit la semnalele polițiștilor

Minor la volan, depistat pe raza localității Budacu de Jos. Acesta nu a oprit la semnalele polițiștilor

Un tânăr de 17 ani a fost depistat de polițiștii la volanul unei mașini, pe raza localității Budacu de Jos. Acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie.

De asemenea, minorul nu a oprit la semnalele polițiștilor, fiind necesar să apeleze la urmărirea lui. B

Băiatul s-a ales cu dosar penal.

La data de 28 mai a.c., după ora 23, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe Drumul Județean 173 C, pe raza localității Budacu de Jos. Au efectuat un semnal de oprire, a unui autoturism, moment în care conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea.

Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului folosindu-se semnalele luminoase și acustice, însă acesta refuzând să oprească.

În urma verificărilor desfășurate de către polițiști, a fost identificat șoferul care la data de 28 mai a.c. ar fi condus autoturismul, respectiv un tânăr de 17 ani din localitatea Șieu, acesta recunoscând totodată fapta comisă, stabilindu-se faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii desfășoară în continuare cercetări în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, urmând documentarea faptei, transmite IPJ BN într-un comunicat oficial.